open-navfaktor-logo
search
Priznali krivnju
Šverc 240 kila skanka: Crnogorac i Zeničani se nagodili na 12 godina i četiri mjeseca zatvora
Trojka je uhapšena 8. januara ove godine na području općine Gacko, kada je pronađeno 240 kilograma skanka, što je ujedno bila i najveća zapljena na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje
04.10.2019. u 09:18
get url
text

Milorad Grba (49) iz Podgorice, te Benjamin Krehić (26) i Adis Misimović (40) iz Zenice zaključili su sporazum sa Tužilaštvom RS-a i pristali na ukupno 12 godina i četiri mjeseca zatvora za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

Grba je pristao na četiri godine i četiri mjeseca, a Кrehić i Misimović na po četiri godine zatvora, a optužnica ih je teretila za šverc 240 kilograma skanka.

Optužnicu je krajem maja ove godine podiglo Tužilaštvo RS-a, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Trojka je uhapšena 8. januara ove godine na području općine Gacko, kada je pronađeno 240 kilograma skanka, što je ujedno bila i najveća zapljena na području koje pokriva Policijska uprava Trebinje.

Optužnica ih je teretila da su početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovara, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe koju je organizovana zasad nepoznata osoba, na području RS-a, odnosno Bosne i Hercegovine učestvovali u neovlaštenoj nabavci, ilegalnom skladištenju i transportu veće količine opojne droge marihuana u svrhu dalje prodaje zainteresovanim kupcima na području RS-a, odnosno BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.