open-navfaktor-logo
search
Prvestvo, kup i LP
Svega 13 fudbalera je tokom karijere trostruku krunu osvajalo dvaput
Pobjedom u finalu Lige prvaka nad PSG-om minhenski Bayern postao je tek drugi tim koji je po drugi put u svojoj historiji osvojio trostruku krunu (prvenstvo, kup i Ligu prvaka).
26.08.2020. u 11:39
get url
text

Prije njemačkog prvaka ovo je pošlo za rukom samo igračima Barcelone, a zanimljivo je da je svega 13 fudbalera tokom svojih karijera uspijevalo da osvoji "triple".

Među fudbalerima koji su osvajali trostruke krune, prava su rijetkost oni koji su u dva navrata uspjeli u tome, a uglavnom se nalaze igrači Bayerna i Barcelone.

Iskusni Bayernov defanzivac Jerome Boateng "triple" je osvajao 2013. i 2020. godine, a isto su učinili i njegove klupske kolege David Alaba, Javi Martinez, Manuel Neuer i Thomas Muller.

Osim Lionela Messija, čiji je ostanak u Barceloni itekako upitan nakon posljednjih turbulencija u klubu sa Nou Campa koje je uzrokovao upravo težak poraz od Bayerna (8:2) u Ligi prvaka, dvaput su trostruku krunu u dresu Katalonaca osvajali Sergio Busquets, Andres Iniesta, Xavi, Dani Alves, Gerard Pique, Pedro i Samuel Eto'o, s tim da je legendarni kamerunski napadač jednu od dvije trostruke titule osvojio s Interom 2010. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.