open-navfaktor-logo
search
Zadar
Svećenik u pritvoru, osumnjičen da je pijan psovao i udario časnu sestru, ona sve negira
Župniku iz Sukošana, 43-godišnjem Domagoju Kelavi, određeno je deset dana pritvora nakon što je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, a policija ga je prijavila za narušavanje javnog reda i mira, potvrđeno je iz Općinskog suda u Zadru.
01.05.2022. u 11:40
get url
text

Policija župnika tereti da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A., psujući je riječima "Jeb** ti mater", da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna sestra pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

Okrivljenik je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode, navodi se u saopćenju zadarskog Općinskog suda.

Kelava je u četvrtak u popodnevnim satima doveden pred dežurnog sudiju Općinskog suda u Zadru, koji je nakon ispitivanja odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana zbog opasnosti od ponavljanja djela te je sproveden u zatvor u Zadru.

U Sukošanu oko ove priče vlada zavjet šutnje, piše Zadarski list, a časna sestra poricala je u četvrtak napad, kazavši novinarima da je niko nije udario već da se povrijedila kad je pala. 

Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija oglasila se saopćenjem za javnost.

- Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni.

Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe. Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere - naveli su iz Zadarske nadbiskupije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.