open-navfaktor-logo
search
Uručene nagrade
Svečanom sjednicom Skupštine općine Srebrenica obilježen 11. mart - Dan općine
Svečanom sjednicom Skupštine općine Srebrenica koja je održana u Kulturnom centru obilježen je 11. mart - Dan općine Srebrenica.
11.03.2020. u 16:13
get url
text

U okviru prigodnog programa gdje se govorilo o uspjesima u razvoju ove lokalne zajednice, uručene su nagrade i priznanja zaslužnim za daoprinos u razvoju Srebrenice.

Najviše priznanje "Plaketa sa zlatnim grbom općine Srebrenica" za 2019. godinu dodijeljeno je Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

"Plaketa sa srebrenim grbom općine Srebrenica" dodijeljena je Vladi Kantona Sarajevo, dok je "Plaketa s bronzanim grbom općine Srebrenica" pripala timu "Parfemdžije" hemijske sekcije Srednjoškolskog centra Srebrenica za proizvodnju specifičnih eteričnih ulja i parfema za koje su dobili više prestižnih nagrada na takmičenjima i smotrama stvaralaštva i inovacija.

Predstavnici "Fabrika za pocinčavanje" a.d. Srebrenica i "AS Drvo" d.o.o. Srebrenica su prezentirali svoje pogone u prostoru koji je kupljen sredstvima Vlade Republike Srbije. U narednom periodu očekuje se zapošljavanje preko 50 radnika. Također i firma „Green energy-R“ pustila je u pogon mini hidroelektranu u Jadru.

- Imamo priliku da predstavimo naše potencijale i urađene poslove, i da se zahvalimo svima onima koji su dali svoj doprinos razvoju Srebrenice. S ponosom mogu da kažem da smo bili uspješni. Ove godine ćemo otvoriti čak tri privredna subjekata, a sve zahvaljujući Vladi Republike Srbije i sredstvma koja smo uložili u kupovinu i izgradnju proizvodnih hala. U narednom periodu bit će zaposleno više od 50 radnika. Ovo je jedna multietnička sredina koja ima resurse i koje trebamo iskoristiti za bolji život građana. Zahvaljujem se Vladi Srbije, Republike Srpske, vladama kantona iz Tuzle i Sarajeva - rekao je načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić.

Predsjednik Skupstine općine Srebrenica Nedib Smajić u obraćanju na svečanoj sjednici zahvalio se prisutnima i svima onima koji pomažu Srebrenici u razvoju.

- Zahvaljujem se svima. Posebno Vladi Kantona Sarajevo koja je u 2019. godini izdvojila više od 300 hiljada maraka podrške Srebrenici za razvoj infrastrukturnih i drugih projekata, Federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica. Hvala i ostalim instutucijama i ustanovama. Svim građanima sretan Dan općine - rekao je Smajić.

Dan Općine Srebrenica, 11. mart, obilježavao se i prije posljednjeg rata kao datum konačnog oslobođenja Srebrenice od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.