open-navfaktor-logo
search
45. godina postojanja
Svečanom sjednicom i dodjelom priznanja obilježen Dan Općine Novi Grad Sarajevo
Dodjelom najvećih općinskih priznanja Zlatna i Srebrena plaketa "Safet Hadžić", pojedinačna i kolektivna, kao i deset zahvalnica pojedincima koji su dali doprinos razvoju lokalne zajednice, večeras je obilježen Dan Općine Novi Grad Sarajevo.
16.12.2022. u 18:40
get url
text

Na svečanoj sjednici tim povodom načelnik Općine Semir Efendić govorio je o razvojnim projektima koji su realizirani u toj općini u proteklih deset godina, među kojima je završetak izgradnje bazena u naselju Dobrinja te okončanje radova na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra Zlatno polje u naselju heroja Sokolje gdje je završeno i proširenje glavne saobraćajnice.

- Ovo što smo mi radili u Novom Gradu u proteklih deset godina je za mene, a trebao bi biti za sve nas, dokaz da je moguće napraviti ili ostvariti svoje snove ovdje gdje jeste. Mišljenja sam da mi ovdje kod nas možemo i trebamo ostvariti naše snove - poručio je Efendić.

Pojedinačna Srebrena plaketa "Safet Hadžić" dodijeljena je najboljem bh. igraču bilijara Sanjinu Pehlivanoviću, prvaku Evrope u disciplini ''10'' za izuzetan uspjeh u seniorskoj karijeri, a kolektivna Srebrena plaketa Karate klubu ''Sarajevo'' za izuzetan doprinos u afirmaciji sporta i njegove neprocjenjive uloge u lokalnoj zajednici.

Pojedinačna Zlatna plaketa "Safet Hadžić'' dodijeljena je najuspješnijem olimpijcu i viceprvaku Evrope u olimpijskom taekwondou Nedžadu Husiću te posthumno doktoru Galibu Plehi za izuzetan humanitarni doprinos i pomoć stanovništvu Općine Novi Grad Sarajevo.

Kolektivnu Zlatnu plaketu dobili su Fantasy Group za razvoj informatičkog nastavnog plana na području općine Novi Grad.

Dan Općine Novi Grad i 45. godišnjica njenog postojanja i rada obilježeni su brojnim aktivnosti i bogatim kulturno-zabavnih programom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.