Ponedjeljak, 26.09.2022.

Svečano otvorena džamija Mesudija u naselju Rječica

Više od 5.000 stanovnika naselja Rječica do sada nisu imali gdje da obavljaju molitvu niti su njihova djeca imala mekteb.

Džamija Mesudija, koja je svečano otvorena u petak, 23. septembra, djeci naselja Rječica će osigurati mekteb koji je početna i temeljna odgojno-obrazovna ustanova na nivou džemata u okviru Islamske zajednice.

Dobrodošlicu na svečanom otvorenju je poželio imam džemata Senedin ef. Šarić kao i predstavnik građevinskog odbora Almedin Kadrić. Svečanom otvorenju su prisustvovali načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, glavni imam Medžlisa dr. Abdulgafar ef. Velić, te zamjenik Reisul-uleme IZ-e dr. Enes-ef. Ljevaković.

Dan ranije, u četvrtak 23. septembra, proučen je prvi mevludski program koji je proučio Hor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Prigodno predavanje je održao glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, a prisustvovale su brojne zvanice kao i stanovnici naselja Rječica.

Džamiju su vlastitim sredstvima izgradili i uvakufili Mesud Hrbat i Suvada Hrbat sa djecom.

Pozivamo sve vjernike i građane Sarajeva, ali i drugih gradova da posjete džamiju "Mesudija" na adresi ul. Paljevska do br. 103 u naselju Rječica.

Tačnu adresu možete pronaći skeniranjem QR koda u nastavku teksta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh