open-navfaktor-logo
search
(Ne)stabilna "Trojka"
Sve žešći udar NiP-a: Ademović optužio Mandića da "pogoduju investitoru koji želi gradnju pet zgrada"
Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva iz Naroda i pravde, prozvao javno je optužio Srđana Mandića, načelnika  sarajevske Općine Centar, da svojim potezima "pogoduju investitoru koji želi gradnju pet zgrada".
30.07.2022. u 09:02
get url
text

U izjavi za N1, Ademović je, govoreći o raskolu u "Trojki" u Centru, optužio Mandića i Našu stranku da su prekršili koalicioni dokument  -"Sarajevski dogovor".

VEZANI TEKST - Spominje se i opoziv: Hoće li Mandić i Tanović preživjeti političke obračune unutar "Trojke" u Kantonu Sarajevu?

- Mi smo ljuti na Mandića. Najviše smo učinili u kampanji da on bude izabran za načelnika. Narod i pravda pogotovo općinski odbor Centar je napravio 10 skupova za načelnika Mandića. Najviše smo izlobirali, najviše smo mahala prošli s njim i najviše smo obećanja dali. Sada ako načelnik ne ispunjava ta obećanja svi građani koji ne mogu doći do njega, dođu do nas, dođu do vijećnika i kritikuju nas - istakao je Ademović.

Tamo gdje je načelnik iz NiP-a na vlasti poput Ilidže i njihovog kadra Nermina Muzura se vide rezultati za razliku od Novog Sarajeva i Centra Sarajevo, pojasnio je Ademović i kazao da ovi problemi ni na koji način ne mogu i neće utjecati na “Trojku” na višim nivoima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.