open-navfaktor-logo
search
Tuča u Sarajevu
Sve zbog pasa: Profesor kišobranom udario djevojku "preko usta", kaže ona je njega prva u cjevanicu
Tuča se dogodila sinoć na Vilsonovom šetalištu, a iz policije su kazali da su pokrenuli prekršajni postupak protiv sve troje učesnika 
15.05.2019. u 17:33
get url
text

Sarajevska policija pokrenula je prekršajni postupak protiv tri osobe zbog međusobne tuče koja se sinoć dogodila na Vilsonovom šetalištu u općini Novo Sarajevo.

Kako saznajemo, u tuči su učestvovali ugledni univerzitetski profesor u penziji (identitet poznat redakciji) sa jedne i dvije mlađe djevojke, koje su šetale pse, sa druge strane.

Upravo su psi i bili razlog za izbijanje incidenta. Međutim, obje strane imaju svoju verziju priče.

Djevojke tvrde da je profesoru zasmetao jedan od pasa (navodno se radi o manjem psu), te da je on najprije nogom udario psa, a zatim kišobranom i njegovu 19-godišnju vlasnicu, kojoj je nanio rasjekotinu usne od dva centimetra.

Profesor, međutim, kaže da je on "samo opomenuo djevojke da stegnu pse da ne letaju okolo, nakon čega su one navalile na njega".

- Tačno je da sam nanio povredu jednoj od djevojaka, ali je to bilo instiktivno. Zamahnuo sam rukom u kojoj je bio sklopljen mali kišobran, braneći se, jer me jedna od njih prva dvaput nogom udarila u cjevanicu. Volio bih da ste bili da to vidite, ja onako nešto u životu nisam doživio - ispričao nam je svoju stranu priče profesor.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da su pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo intervenirali po prijavi o narušavanju javnog reda i mira međusobnom tučom, te da su kod jedne od djevojaka konstatirane lakše tjelesne povrede.

- Svi učesnici su dali izjave i u toku je dokumentovanje slučaja - kazali su nam u MUP-u KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.