open-navfaktor-logo
search
Ukrajinska kriza
Sve veći pritisak: Hoće li UEFA oduzeti Rusiji finale Lige prvaka?
Evropska fudbalska federacije UEFA trenutno ne razmatra promjenu grada domaćina finalne utakmice ovogodišnje Lige prvaka, koja bi se trebala igrati 28. maja u ruskom Sankt Peterburgu, javlja njemačka novinska agencija DPA.
22.02.2022. u 13:11
get url
text

Akcija ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je potpisao ukaz o priznavanju nezavisnosti proruskih samoproglašenih republika Luganjska i Donjecka na istoku Ukrajine, već je dala prve reakcije u oblasti sporta.

Kako prenosi DPA, već je bilo mnogo poziva da UEFA oduzme Rusiji status domaćina finalne utakmice Lige prvaka zbog dešavanja u Ukrajini.

Kako prenosi DPA, UEFA je danas još jednom naglasila da ne planira nikakve promjene u sprovođenju takmičenja, ali pomno prati razvoj događaja.

DPA je najavila da će, prema njihovim informacijama, krovno udruženje već danas na sastanku razgovarati o ovoj temi.

Britanski Guardian s druge javlja da bi UEFA mogla Rusima oduzeti domaćinstvo, ali i podsjeća da je finansijski utjecaj Rusije itekako značajan za UEFA-u.

Ruska kompanija Gazprom je dugogodišnji partner Nyona, a prošlog ljeta najavljeni su novi sponzorski aranžmani koji bi uključivali Evropsko prvenstvo, Ligu prvaka i Evropsku ligu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.