open-navfaktor-logo
search
Palata objavila detalje
Sve spremno za ceremoniju: Jordanski princ danas će se vjenčati sa arhitekticom iz Saudijske Arabije
U septembru prošle godine kraljevska palata u Jordanu objavila je da će se jordanski princ Hussein bin Abdullah (28) vjenčati s arhitekticom iz Saudijske Arabije Rajwom Al Saif, također 28- godišnjakinjom, nakon ceremonije zaruka organizirane u porodičnoj kući mladenke u Rijadu.
01.06.2023. u 09:52
get url
text

Mladi par u bračnu luku će službeno uploviti danas, a kraljevska palata tim povodom je otkrila dosad nepoznate detalje o samoj ceremoniji.

Svadbeno slavlje počinje večer prije večerom koju kralj Abdullah II priprema za više od 4.000 Jordanaca.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Na sam dan vjenčanja, 140 zvanica, uključujući članove kraljevske hašemitske porodice, pozvane kraljevske porodice i šefove država, gledat će kako se par zaklinje na vječnu ljubav u vrtu palate Zahran.

U službenom saopćenju za medije istaknuto je da će svadbena proslava započeti svečanom večerom - događajem kojim će se proslaviti "raznolika društvena struktura" Jordana i pokazati "duboko poštovanje kraljevske porodice prema svakom segmentu jordanskog društva".

Proslava će se održati u "Madareb Bani Hashem" na Kraljevskom Hašemitskom dvoru.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

 

Sutrašnji dan proglašen je nacionalnim praznikom, a slavljenička događanja organizirana su u svih 12 jordanskih teritorijalnih jedinica kako bi građani zemlje mogli učestvovati u svečanostima.

Par će se nakon vjenčanja kroz uličnu povorku automobilima preseliti u palatu Al Husseiniya gdje se očekuje svadbeni ručak.

Ostatak večeri uključivat će razne izvedbe lokalnih i regionalnih pjevača, zbora, jordanskih bendova, nacionalnog orkestra i folklornih trupa, dok će prijem završiti mladoženjinim rezanjem svadbene torte.

Ranije ovog mjeseca, kraljica Rania bila je domaćicom zabave za buduću suprugu svog sina, prijestolonasljednika Husseina.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.