open-navfaktor-logo
search
Održava formu
Sve se može kad se hoće: Goraždanin istrčao polumaraton na balkonu
Zbog novonastale situacije usred  pandemije koronavirusa mnogi sportisti i trkači su primorani da sportske aktivnosti obavljaju unutar domova ili u dvorištima.
29.03.2020. u 17:05
get url
text

Jedan od njih je i iskusni maratonac iz Bosne i Hercegovine Emir Hastor koji je, kako se ne bi previše izlagao riziku, istrčao polumaraton (21,1 kilometar), na terasi.

U razgovoru za Anadolu Agency (AA), ispričao je da je zbog novih okolnosti nakon pojave koronavirusa odlučio na ovaj način nastaviti s treninzima kako bi bio u formi i spremno dočekao predstojeće utrke.

- S obzirom na činjenicu da treniram dugi niz godina, ali i zbog trenutne situacije i ograničenog kretanja kako u cijelim svijetu tako i u mom gradu Goraždu, odlučio sam pronaći alternativu za nastavak treninga. Na rasporedu je bio trening polumaratona te sam odlučio taj trening odraditi na terasi dugoj 7,5 metara. Sve se može kad se hoće - kazao je Hastor.

Istakao je da je vrlo važno poštovati savjete i preporuke nadležnih u doba koronavirusa kako bi što prije svi zajedno pobijedili pandemiju.

- Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kući, jer postoji mnogo dobrih treninga koji se mogu raditi kući, ali ipak neka razmisle ako žele da trče polumaraton na balkonu. Ostanite kod kuće - rekao je ovaj maratonac.

Na kraju je dodao kako je polumaraton istrčao za sve ljude u svijetu koji su zaraženi koronavirusom i koji su u izolaciji i ne mogu izlaziti van doma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.