open-navfaktor-logo
search
Zbrinuti u UKC-u
Sve prognoze neizvjesne: Mladić i djevojka teško povrijeđeni u sudaru motocikla i "caddyja"
Dvadesetčetverogodišnji Darijo Slavnić i tri godine mlađa Nikolina Tešić iz Kotor Varoši povrijeđeni su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć u 21.20 sati dogodila na magistralnom putu Banja Luka – Kotor Varoš, u mjestu Opsječko u općini Čelinac.
06.07.2020. u 10:35
get url
text

Njih dvoje bili su na motociklu "suzuki" kojim je upravljao Slavnić, a koji se sudario sa "VW caddyjem" za čijim upravljačem se nalazio Aleksandar Radonjić (1984) iz Banje Luke.

Kako je jutros saopćeno iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, mladiću i djevojci pruženja je ljekarska pomoć i oni su zbrinuti u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci.

Kako je za Faktor potvrđeno iz ove zdravstvene ustanove, oboje imaju teške povrede i smješteni su u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Prema riječima dr. Edite Grbavac, dežurnog ljekara u ovoj Klinici, pacijent D. Š. (1996) primljen je u stanju politraume i trenutno je veoma teškog općeg stanja, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne. Pacijentkinja N. T. (1999) takođe je primljena u stanju politraume. Trenutno je svjesna, teškog općeg zdravstvenog stanja i u toku je sprovođenje neophodnih dijagnostičkih procedura. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene - kazali su iz banjalučkog UKC-a.

Iz Tužilaštva su naveli da je uviđaj na mjestu nesreće obavila je dežurna tužiteljica Hana Vranješević, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Čelinac.

- Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće - kazali su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.