open-navfaktor-logo
search
Gradski štab
Sve mjere u Banjoj Luci se produžavaju do 27. aprila
Gradski štab za vanredne situacije u Banjoj Luci donio je danas odluku da će sve mjere u ovom gradu biti produžene do 27. aprila.  
13.04.2020. u 10:30
get url
text

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je međutim, istakao da je urađen nacrt o otvaranju pojedinih djelatnosti nakon tog datuma svake sedmice, odnosno liberalizacije određenih mjera, ukoliko se situacija ne pogorša.

Također, zbog narednih vaskršnjih i prvomajskih praznika od Štaba za vanredne situacije u RS-u zatražit će da se za nivo cijelog RS-a razmotre restriktivnije mjere.

- Pred nama su praznici i tradicionalna okupljanja koji mogu da proizvedu veće skupove. Nakon jednog velikog skupa od 50 ili više osoba sa samo jednim zaraženim, to bi nas dovelo u situaciju da imamo u naredne četiri sedmice više zaraženih nego u prethodnih sedam. Zato nas brinu naredni dani – istakao je Radojičić.

U Banjoj Luci je 260 osoba koji su pozitivni na koronavirus. Radojičić je istakao da je situacija i dalje pod kontrolom, a da su preventivnim i restriktivnim mjerama spriječene eksplozivne razmjere epidemije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.