open-navfaktor-logo
search
Brutalan zločin
Sve je isplanirao do sitnih detalja: Uhapšen mladić osumnjičen za ubistvo italijanskog sudije i njegove djevojke
Italijanski fudbalski sudija Daniele De Santis i njegova djevojka ubijeni su prije sedam dana u italijanskom gradu Lecce.
29.09.2020. u 08:40
get url
text

Tamošnja policija je identificirala i uhapsila osumnjičenog za brutalna ubistva. Navodno, radi se o 21-godišnjem studentu medicine Antoniju De Marcu, koji je nekada živio u kući arbitra Danielea De Santisa. Motiv ubistava još nije poznat.

Ubistva su, pokazala je istraga, detaljno osmišljena i planirana. U bilješkama koje je osumnjičeni ubica izgubio u bijegu, pronađena je karta koja pokazuje kako izbjeći sigurnosne kamere na tom području.

VEZANI TEKST - Stravičan zločin: U Italiji ubijeni fudbalski sudija i njegova djevojka

Navodno je De Marco planirao mučiti sudiju i njegovu djevojku uz pomoć još dvije osobe. U kući je pronađen i materijal koji bi se mogao koristiti za vezivanje žrtava i vjerovatno njihovo mučenje.

Osumnjičeni za ubistvo pronađen je zahvaljujući snimcima sa videonadzora, prisluškivanju i nekim stvarima koje je izgubio tokom bijega.

Izuzeti su i ugovori o najmu kuće sudije, pomoću kojih se tražio identitet De Marca.

Par je ubijen u zgradi na stepenicama, njihove komšije su čule galamu i vrisku, a zatim su vidjele jednu osobu sa maskom na licu kako bježi sa mjesta zločina sa nožem u rukama.

De Santis je imao 33 godine, sudio je utakmice Serie B i C, a njegova djevojka je bila tri godine mlađa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.