open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Svakodnevno slala poruke na stari broj pokojnog oca, nakon četiri godine dobila odgovor
Stranac je dodao kako je u saobraćajnoj nesreći 2014. godine izgubio kćerku i da je Pattersonine tekstove vidio kao "poruke od Boga"
29.10.2019. u 08:29
get url
text

Dvadesettrogodišnja djevojka svakodnevno je slala SMS poruke na broj mobitela svog pokojnog oca, a četiri godine nakon njegove smrti dobila je odgovor. Chastity Patterson iz Arkansasa u četvrtak je poslala poruku na stari telefonski broj svog oca kako bi obilježila četvrtu godišnjicu od njegove smrti.

- Hej tata, to sam ja. Sutra će opet biti težak dan - napisala je Patterson, ne očekujući odgovor.

Nastavila je slati poruke, u kojima mu je pisala kako ga voli, te opisala neke od najvećih trenutaka u svom životu, uključujući to da je završila fakultet, zaljubila se i čak preboljela rak. Djevojka je potom, u neočekivanom preokretu događaja, dobila odgovor, te je "prepiska" ubrzo postala viralna.

Odgovor je napisao čovjek koji se predstavio kao Brad, te joj kazao kako je posljednje četiri godine čitao njene poruke. Stranac je dodao kako je u saobraćajnoj nesreći 2014. godine izgubio kćerku i da je Pattersonine tekstove vidio kao "poruke od Boga".

- Žao mi je što ste izgubili nekoga tako bliskog, ali slušao sam Vas tokom godina i gledao kako rastete i prolazite kroz mnogo toga. Godinama želim da Vam pošaljem poruku, ali nisam htio da Vam slomim srce - napisao je.

Dodao je kako bi se njen otac zasigurno ponosio svime što je postigla.

- Ti si izvanredna žena i volio bih da je moja kćerka postala žena poput tebe - zaključio je.

Patterson je odlučila da razmijenjene poruke podijeli na Facebooku, a one su ubrzo postale viralne i za samo tri dana podijeljene su više od 284.000 puta.

- Posljednje četiri godine svakodnevno sam pisala poruke mom ocu, kako bih ga obavještavala kako prolazi moj dan. Danas sam dobila znak da je sve uredu i da ga mogu pustiti da počiva - napisala je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.