Ponedjeljak, 29.05.2023.
FOTO: Ilustracija

Svakodnevna pomoć socijalno ugroženim porodicama na području cijele Hercegovine

Iz Regionalnog odbora MDD Merhamet Mostar svakodnevno posjećuju i pomažu socijalno ugrožene porodice na području cijele Hercegovine.

Djelujući u skladu sa naredbama i preporukama Federalnog štaba civilne zaštite i drugih nadležnih organa i institucija, u vremenu pandemije koronavirusa Merhamet nastoji u skladu sa svojim mogućnostima i dodatnim angažmanom pružiti pomoć svima kojima je ona potrebna.

- Naše napore prepoznaju mnogi građani, ali i pojedinci iz javnog, društvenog, političkog i sportskog života koji žele da daju svoj doprinos i pridružuju se Merhametovom volonterskom timu – kazali su iz RO MDD Merhamet Mostar.

Svi Osnovni odbori Merhameta, koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora Mostar, maksimalno su aktivni na svojim područjima.

Posebno se ističe Osnovni odbor Merhameta u Jablanici koji je po naredbi Općinskog štaba civilne zaštite uspostavio koordinaciju nevladinih organizacija u periodu pandemije.

Merhametova javna kuhinja u Jablanici obogatila je dnevni jelovnik i priprema više od 100 obroka dnevno koji se dostavljaju na kućne adrese osobama starijim od 65 godina.

Također, vrši se dostava lijekova i drugih namirnica starijim osobama, ali i onima koji su u samoizolaciji, te plaćanje računa starijima sa područja Jablanice.

- Zahvaljujemo se svim ljudima i volonterima koji nesebično daju sve od sebe kako bi kroz našu misiju dobročinstva pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija tokom pandemije – poručili su.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh