open-navfaktor-logo
search
Apel za pomoć
Svaka minuta je dragocjena, spasimo život Mirsadu Hajriću
Potrebno je 60.000 eura za hitnu transplantaciju jetre u Istanbulu. Dio jetre će donirati 19- godišnji sin Ado, kako bi spasio život svom babi
08.08.2019. u 14:04
get url
text
Mirsad, Ado i Emira Hajrić

Povratnička porodica Hajrić iz Prnjavora ovih dana sa velikim životnim iskušenjem dočekuje najveći muslimanski blagdan – Kurban-bajram. Dani radosti, blagostanja i porodične sreće, kakve samo ovaj veliki blagdan donosi, u domu Hajrića su zamijenjeni tugom i velikom borbom, sa samo jednom željom, da Mirsad Hajrić, glava porodice, obavi transplantaciju dijela jetre.

Njegova porodica, supruga Emira, sinovi Ado i Benjamin, čine sve kako bi Mirsadu omogućili odlazak u Istanbul, gdje bi se obavila hitna transplantacija jetre, za koju je potrebno 60.000 eura. Posebnu težinu ovoj teškoj životnoj priči daje i činjenica da će mlađi sin Ado, koji ima samo 19 godina, donirati dio jetre, kako bi spasio život svom babi Mirsadu.

- Tegobe su počele s proljećem 2018. godine i svaki dan Mirsadovo stanje je sve teže. Izbjegli smo pred kraj rata iz Prnjavora, bili smo sedam godina u Bosanskom Petrovcu, 2002. godine smo se vratili. Napravili smo kuću, imamo porodicu, oboje smo bili zaposleni. Kada je suprug obolio borili smo se na svoj način, ali više ne možemo dalje sami. I ja sam bila onkološki pacijent. Imala sam tretman hemoterapija, zračenje, i taman se moje završilo prošle godine u januaru - ispričala nam je Mirsadova supruga, Emira Hajrić i dodaje:

- Svaka minuta nam je dragocjena. Nadamo se pomoći dobrih ljudi kako bismo spasili život mom suprugu Mirsadu - rekla nam je Emira.

Mirsad Hajrić, koji je rođen 1973. godine, trenutno je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja smješten na Odjelu gastroenterologije Univerzitetskog kliničkog centra u Banja Luci. Čeka vijesti o prikupljanju sredstava, kako bi se obavila hitna transplantacija jetre sa živog donora u Memorial Hospital u Istanbulu.

Svi koji žele pomoći, novac mogu uplatiti na ove žiro račune:

Za uplate iz Bosne i Hercegovine:

UniCredit Bank Banja Luka

Broj žiro – računa: 5517202574059133

Za uplate iz inostranstva:

UniCredit Bank Banja Luka
IBAN: BA395517202880593586
SWIFT: BLBABA22

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.