Srijeda, 02.12.2020.

ČEP NA UBORKU

Sva raspoloživa komunalna vozila na ulicama, no Mostar i dalje zatrpan smećem

Sinoć se radilo do kasno i intenzivnim tempom, što je plan i za narednih par dana

Ulice grada na Neretvi i dalje su pretrpane smeće, iako komunalna preduzeća od momenta deblokade deponije na Uborku, intenzivno rade na čišćenju i odvozu smeća koje se danima gomilalo.  Razlog tome je procedura deponovanja na Uborku, koja se vrši u skladu sa zahtjevima nadležnih i inspekcije, zbog čega je došlo do „čepa“ na deponiji. Kako doznajemo vozila satima čekaju u koloni za deponovanje.

Prema riječima Vesne Karanović, direktorice JP „Komos“ nastala je zagušenost na deponiji jer sav otpad ide preko trake u spremnik te se ručno sortira, zbog čega je usporeno odlaganje i odvoz, pa vozila dugo čekaju i stvaraju se zagušenja.

-Pošto je u pitanju jako puno smeća, sva vozila i mi i JP „Parkovi“ smo dali u promet, no ljudi na deponiji nisu u mogućnosti da brže odrađuju posao. To stvara problem i ljudima koji rade na deponij i nama, i građanima koji očekuju da se smeće odmah digne- ističe Karanović.

Naglašava kako se sinoć radilo do kasno i intenzivnim tempom, što je plan i za narednih par dana, dok se smeće ne odveze s ulica. Tvrdi kako je dosta smeće već odvezeno, no da je ostalo još dosta posla.

-Želje su sviju nas da se grad što prije očisti. Smeće je dugo bilo nataloženo, radnici rade i ručno, niko ne zna šta se može naći u smeću, mora se biti oprezno, da ne bi bilo povreda. Dodatan problem su i vrućine- istaknula je.  Prema procjenama na ulicama je preko 1500 tona smeća. Nakon uklanjanja smeće, uslijedit će pranje ulica i deratizacija.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh