open-navfaktor-logo
search
Potvrdio RSBiH
Sutra zvanično predstavljanje: Irfan Smajlagić novi selektor Zmajeva
Irfan Smajlagić novi je selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
29.09.2022. u 16:31
get url
text

Kao što je jučer najavljeno, danas je stigla potvrda iz krovne kuće bh. rukometa.

Zvanično predstavljanje Smajlagića bit će održano sutra od 15 sati u Sarajevu.

VEZANI TEKST - Uskoro promocija: Irfan Smajlagić novi selektor Zmajeva

Smajlagić je već radio u našem rukometu i i to kao trener RK Bosna Sarajevo, u vrijeme kada je u klubu bio i sadašnji generalni sekretar Tarik Smajović. Također, u trenerskoj karijeri vodio je i Čekovec, mladu reprezentaciju Hrvatske, Egipat, Zamet, Lokomotivu Zagreb, kao i reprezentaciju Irana.

Također, radio je i kao pomoćnik u stručnom štabu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2003. godine i Olimpijskim igrama 2004, kada su Kauboji osvajali zlatne medalje.

Tokom igračke karijere sa Jugoslavijom je osvojio bronzu na OI u Seulu, a u dresu Hrvatske osvajao je medalje na svim takmičenjima - zlato na OI 1996. u Atlanti, srebro 1995. na SP na Islandu, bronzu na EP 1994. u Portugalu. Vlasnik je i zlatne medalje sa Mediteranskih igara u Francuskoj.

Smajlagić će prve ispite na klupi Zmajeva imati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije za EP 2024 počinju u oktobru i trajat će do aprila 2023. BiH je u teškoj grupi sa Slovenijom, Crnom Gorom i Kosovom. Na EP idu dvije prvoplasirane selekcije, ali i četiri najbolje trećeplasirane iz osam grupa. Trenutno BiH nema trajno selektorsko rješenje nakon odlaska Obrvana i kratke epizode Čoline.


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.