Sutra u sarajevskoj Vijećnici: Učenici muzičkih škola oborit će Guinnessov rekord

objavljeno: 11.12.2017. u 12:39

Obaranje Guinnessovog rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira održat će se sutra u Sarajevu, u organizaciji Udruženja za promociju pijanizma i klavirske muzike “Tattile". 

U 12 sati u gradskoj Vijećnici dvadeset učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, izvest će "Galop Marche", francuskog muzikologa i kompozitora Alberta Lavignaca.

Ista kompozicija je prethodno korištena za obaranje ovog rekorda, ali za manji broj ljudi. Za ovu priliku za 20 ruku kompoziciju je prilagodio i raspisao mladi bh. kompozitor Đorđe Jovančić, koji je i prethodno uspješno sarađivao sa udruženjem “Tattile“.

- Obaranju rekorda predhodit će prigodni koncert mladih perspektivnih pijanista iz Sarajeva, a predviđeno trajanje programa je oko 45 minuta- istakli su iz "Tattilea". 

Projekat obaranja rekorda u najmnogoljudnijem sviranju klavira realizovat će se pod pokroviteljstvom grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, uz partnerstvo JU OMBŠ "Novo Sarajevo" i MAUBIH – BASICS škole.

Zainteresirani ulaznice mogu kupiti na blagajni Gradske vijećnice na dan događaja po redovnom cjenovniku.