open-navfaktor-logo
search
Ko donosi odluku
Sutra rok za odgovore: Kakav je stav klubova, jesu li za nastavak Premijer lige BiH?
Hoće li biti nastavljena fudbalska Premijer lige Bosne i Hercegovine? Da li su klubovi za nastavak ili prekid? 
13.05.2020. u 20:47
get url
text

Treba li mijenjati format takmičenja? Jesu li sačinili prijedlog načina početka trenažnog procesa i priprema za utakmice u narednom periodu, konkretan plan organizacije utakmica u posebnim okolnostima, način testiranja igrača i rokove do kada će biti izvršena?

Odgovor na ova pitanja klubovi moraju do sutra dostaviti na adresu Fudbalskog saveza BiH, nakon čega će odgovorni donijeti konačnu odluku o sudbini fudbala u našoj zemlji.

Kako saznaje Faktor, odgovore još nisu dostavili svi klubovi, a na osnovu onih koji su do sada stigli, može se zaključiti da su mišljenja podijeljena.

Također, bar do sada, niko od klubova nije dostavio konkretan prijedlog za završetak sezone, što ljudima u Savezu ne olakašava posao pri donošenju konačne odluke.

Nakon što klubovi dostave svoje odgovore, administracija će pripremiti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u smislu mogućnosti organizacije takmičenja u narednom periodu, koju će dostaviti Izvršnom odboru FSBiH na razmatranje.

- Tek nakon što bude sagledana kompletna situacija, uzimajući u obzir da su još na snazi mjere nadležnih organa u BiH po pitanju zabrane organizacije sportskih takmičenja, IO FSBiH će donijeti konačnu odluku - poručili su iz Saveza.

Podsjetimo, FSBiH do 25. maja u Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA) mora dostaviti konačan odgovor da li će PLBiH biti nastavljena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.