Naša stranka najavila je za sutra, u svojstvu domaćina, početak razgovora o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo. To je ideja za formiranje vlasti bez Stranke demokratske akcije (SDA) koja je na nedavnim općim izborima u Bosni i Hercegovini osvojila najviše glasova birača za ovaj nivo.

Sastanak treba da počne u 10.00 sati u prostorijama Naše stranke u Sarajevu, kazao je za Fenu generalni sekretar te političke partije Nihad Uk.

Na ovaj inicijalni susret pozvane su Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Demokratska fronta (DF), a za narednu sedmicu je planiran idući sastanak za koji će poziv dobiti svi politički subjekti koji su prešli izborni prag izuzev Stranke demokratske akcije (SDA) i Bosanske stranke (BOSS).

- Upravo će ovi sastanci biti prilika da se vidi hoće li pozvani politički subjekti biti spremni, u kojoj mjeri i na koji način - kazao je Nihad Uk i ustvrdio da dosad nije bilo pregovora.

Za Skupštinu Kantona Sarajevo, Naša stranka je treća po broju glasova birača.

Ispred nje su Stranka demokratske akcije, kao prva, Narod i pravda, druga, a iza Naše stranke su, po broju osvojenih glasova: SDP, Savez za bolju budućnost (SBB), Nezavisna bosanskohercegovačka lista i BOSS.