open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Sarajevo
Sutra presuda Sanjinu Sefiću
Optužnica Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, vozeći velikom brzinom, automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće
25.09.2018. u 16:00
get url
text

Nakon završnih riječi optužbe i odbrane, odnosno okončanja krivičnog postupka sutra bi, prema ranijoj najavi, u Kantonalnom sudu Sarajevo trebala biti izrečena presuda u predmetu Sanjin Sefić i drugi.

Optužnica Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, vozeći velikom brzinom, automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Sefić se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći.

U ovom predmetu su optuženi i Sanjinova sestra Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, koji se terete za pomaganje počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.

Optužba je u završnim riječima zatražila da se Sefiću izrekne maksimalna zakonska kazna za spomenuta krivična djela, dok je odbrana predložila izricanje oslobađajuće presude.

Suđenje Sefiću i drugima počelo je 21. marta 2017. godine, a nakon što je prvooptuženi poslije hapšenja u Srbiji i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka u januaru iste godine izručen bh. pravosuđu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.