open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
Sutra pravi zimski ugođaj: Stiže snijeg
Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u poslijepodnevnim i večernjim satima kišovito
09.12.2019. u 08:34
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u poslijepodnevnim i večernjim satima kišovito. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između između osam i 15 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko devet. 

U utorak također oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva sa kišom u većem dijelu zemlje, a u višim područjima sa snijegom. Poslijepodne i u večernjim satima padavine uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U većini područja se očekuje susnježica i snijeg.

Temperature zraka u Bosni od jedan do sedam, a u Hercegovini od sedam do 12. Pretežno oblačno u Bosni će biti i u srijedu, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i prijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg.

Jutarnja temperatura od minus do dva, na jugu od jedan do pet, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od sedam do 10 stepeni Celzijusovih, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima sa kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do pet, na jugu od šest do 10. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.