open-navfaktor-logo
search
Tradicija
Sutra počinje 46. Sajam šljive u Gradačcu
Posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava
27.08.2019. u 14:59
get url
text

U Gradačcu će sutra u 12 sati na svečan način biti otvoren 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije "Sajam šljive". Ovoj ceremoniji će prisustvovati brojni zvaničnici, izlagači i prijatelji ove najstarije bosanskohercegovačke specijalizovane privredne manifestacije.

- Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje u proizvode i usluge prezentovat će oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i EU. Posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Predstavit će se i obrtničke komore, poljoprivredne zadruge, tursitičke zajednice, lokalni poduzetnici i firme iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Posavskog kantona te Grada Zagreba, koji je sa Obrtničkom komorom partner ovogodišnjeg Sajma šljive - rekao je Hašim Šabanović, direktor firme "Gradačački sajam" d.o.o. Gradačac.

I ove godine će biti održano stručno savjetovanje za poljoprivrednike na Poljoprivrednom gazdinstvu "Krušik" u Donjem Skugriću (Modriča), i predavanje za pčelare na 2. sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda, koji će se održati kao prateća manifestacija Sajma šljive.

Bit će dodijeljene sjamske medalje za kvalitet izloženih prozvoda, "Velike Krušikove medalje" za jaka i alkoholna pića te medalje za kvalitet ocijenjenih medova.

Plakete za afirmaciju i unapređenje Sajma šljive biće uručene dugogodišnjim prijateljima, partnerima i pokroviteljima manifestacije Stjepanu Mesiću i Milanu Bandiću, Posavskom kantonu i Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, te izlagačima i sponzorima Lactalis BH d.o.o. Gradačac, Mlijekoprodukt d.o.o. Bosanska Dubica i Meggle d.o.o. Posušje kao i medijskom pokrovitelju Radio televiziji Tuzlanskog kantona.

Plave gradačačke noći upotpunit će bogat i zanimljiv kulturno-zabavni program.

Ovogodišnji 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive održat će se od 28. do 31 augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.