Na komemoraciji će govoriti dekan Kenan Šljivo kao i njegove kolege i studenti Muhamed Dželilović, Naser Šečerović, Pjer Žalica, Hadžem Hajdarević, Vahdin Preljević, Nikola Petković, Merima Handanović i Almir Bašović.

Dan poslije, komemoracija Karahasanu, bit će upriličena na Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, također u 11 sati. Na komemoraciji će govoriti Mile Stojić, Mile Babić, Slobodan Blagojević...

Dženaza uvaženom profesoru klanjat će se u petak, 26. maja, s početkom u 15 sati u haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu, a u isto vrijeme bit će proučen tehvid u džamiji.

Inače, tim Goethe instituta iz Sarajeva u znak sjećanja na Dževada Karahasana i njegov rad, na ulazu u foaje postavio je fotografiju s buketom cvijeća i položili su knjigu žalosti koju žele pokloniti njegovoj supruzi Dragani Karahasan.  

-  Ako ste osobno poznavali gospodina Karahasana i/ili biste željeli izraziti svoju zahvalnost, tugu i sućut njegovoj supruzi ili njegovoj porodici i prijateljima, slobodno upišite nešto u knjigu žalosti. Naši posjetitelji, gosti i partneri također imaju priliku nešto unijeti u knjigu - saopćili su iz Goethe-Instituta.

Akademik Dževad Karahasan, preminuo je u petak, 19. maja u 70. godini.