open-navfaktor-logo
search
VSTVBiH
Sutra imenovanje novog glavnog tužioca Tužilaštva KS
Najveći broj bodova nakon intervjua dobila je tužiteljica Sabina Sarajlija, a pored nje, kandidati za ovu poziciju su Sanin Bogunić i Sead Kreštalica
14.05.2019. u 11:13
get url
text

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) na sutrašnjoj sjednici trebalo bi imenovati novog glavnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Članovi VSTV-a su prije četiri dana obavili intervjue sa kandidatima koji su se prijavili na konkurs za glavnog tužioca KS. Najveći broj bodova nakon intervjua dobila je tužiteljica Sabina Sarajlija, a pored nje, kandidati za ovu poziciju su Sanin Bogunić i Sead Kreštalica.

Njih troje sutra će pred članovima Vijeća predstaviti svoje programe rada, nakon čega bi trebala biti donesena konačna odluka o imenovanju.

Novi glavni tužilac Kantona Sarajevo na toj će poziciji naslijediti Dalidu Burzić, koja je odlukom VSTV-a od aprila počela obavljati dužnost sutkinje Suda Bosne i Hercegovine.

Osim glavnog tužioca u Kantonu Sarajevo, VSTV je za sutra predvidio imenovanja i glavnih kantonalnih tužilaca u Tuzlanskom, Posavskom i Unsko-sanskom kantonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.