Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je četvrtak, 3. oktobar 2019. godine, Danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije tri osobe u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak na magistralnom putu M-17 Hadžići - Gradac, potvrđeno je iz Općine.

Dženaza-namaz tragično stradalima će se obaviti isti dan, dakle u četvrtak, poslije ikindije-namaza u 16 sati na mezarju Vilovac u Tarčinu.

U nesreći  su, podsjećamo, stradale Senada Serdarević (57), njena kćerka Adna Divović (21) i njen četveromjesečni sin Eman.

Na zgradi Općine Hadžići, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina, sutra će zastave biti spuštene na pola koplja.

- Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima - saopćeno je iz Općine.

Stravična nesreća u kojoj je stradala ova porodica dogodila se u ponedjeljak u 13.25 sati, kada je "peugeot" kojim je upravljala Adna, a sa kojom su u vozilu bili i njena majka i četveromjesečni sin, vraćajući se kući u Tarčin iz Doma zdravlja Hadžići iz neutvrđenih razloga prešla u suprotnu kolovoznu traku.

Iz suprotnog pravca naišao je kamion sa mješalicom za beton, te je došlo do direktnog sudara.

Nažalost, sve troje putnika iz "peugeota" su na mjestu bili mrtvi.

Vozač kamiona M. M. je nakon nesreće bio priveden na saslušanje u policiju, nakon čega je pušten, a jučer je po nalogu tužioca obavljena i obdukcija tijela stradalih radi utvrđivanja uzroka smrti.

Odgovor na pitanje zbog čega je "peugeot" prešao u suprotnu traku, te ostale okolnosti nesreće, bit će poznate nakon što vještaci mašinske i saobraćajne struke dostave Tužilaštvu svoje nalaze.