Susret u centrali SBB-a: Radončić i Novalić razgovarali o reformama i ubrzanju radova

objavljeno: 20.01.2017. u 13:25

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić danas je u centrali svoje stranke imao duži radni sastanak s federalnim premijerom Fadilom Novalićem.

Kao prioritet označeni su novi zakoni o PIO, energetskoj efikasnosti, turizmu, šumama, te uspostava registra socijalnih davanja. Iscrpno je diskutirano i o ostalim strateškim ciljevima reforme FBiH, saopćeno je iz SBB-a.

Prostorni plan Federacije - zajednički je stav - ključni je preduslov da se pokrene mnogo brža izgradnja autoputeva i brzih cesta, ali i počnu koristiti hidro-potencijali, koji su veliki razvojni resurs.

Predsjednik SBB-a dao je punu podršku radu Vlade FBiH u navedenim segmentima. Također, detaljno su analizirani i drugi modusi kako bi se izuzetno veliki novac pojedinih kompanija u javnom vlasništvu, koje one kao slobodna sredstva drže na računoma banaka, usmjerio ka izgradnji i investicijskim ciklusima koji će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i uspostavljanja trajnih vrijednosti životno važnih za sve građane Federacije i BiH u cjelini.