open-navfaktor-logo
search
AFERA U SRBIJI
Suspendovane sudije koje su namjestile obaranje rekoda u bacanju koplja
Državni rekord Srbije u koplju star je 31 godinu, a drži ga Sead Krdžalić s daljinom od 83.34 metra
06.09.2018. u 21:15
get url
text

Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije (ASS) suspendovala je danas sudiju Zorana Kresojevića na dvije godine i njegovog kolegu Dragana Sekulića sa šest mjeseci zbog lošeg mjerenja hica Vedrana Samca.

- Atletskom sudiji Zoranu Kresojeviću iz Sremske Mitrovice izriče se disciplinska mjera zabrane obavljanja službene dužnosti u Atletskom savezu u trajanju od dvije godine. On je bio sudija koji je bio direktno na mjerenju - izjavila je predsjednica Disciplinske komisije Dijana Ištvanović.

Samac je 27. augusta na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici navodno oborio državni rekord u bacanju koplja rezultatom 85.60 metara. ASS je na kraju ipak poništio taj rezultat zbog lošeg mjerenja, pišu srbijanski mediji.

Drugi sudija Dragan Sekulić prošao je sa blažom suspenzijom. On je bio glavni sudija na disciplini bacanja koplja, a njemu se izriče disciplinska mjera zabrana obavljanja službene dužnosti u ASS u trajanju od šest mjeseci.

Prema pravilniku, sudije imaju pravo žalbe u roku osam dana, poslije čega će zasjedati Upravni odbor koji bi trebalo da donese odluku o priznavanju rezultata.

Poslije snimka koji je izašao u javnost na kojem se vidi da sudija mjeri hitac, suprotno od pravila, ASS odlučio je da pokrene disciplinski postupak.

Državni rekord Srbije u koplju star je 31 godinu, a drži ga Sead Krdžalić s daljinom od 83.34 metra.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.