open-navfaktor-logo
search
TK FSBiH odlučila
Suspendovan stadion FK Velež, pokrenut postupak protiv Šemsudina Hasića
Takmičarska komisija (TK) Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) suspendovala je stadion Rođeni do okončanja postupka.
22.09.2021. u 14:26
get url
text

Utakmica je registrovana službenim rezultatom 0:3, a protiv FK Velež i Šemsudina Hasića, predsjednika mostarskog kluba, pokrenut je disciplinski postupak.

VEZANI TEKST - Nezvanično: Kod Jablanice zapaljen automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović!?

Ovo je epilog današnje sjednice TK FSBiH nakon što je sinoć u 82. minuti prekinuta utakmica 10. kola Premijer lige BiH Velež - Borac (0:2).

- Utakmica je registrovana 0:3, a pokrenut je postupak protiv predsjednika Veleža Šemsudina Hasića. Njega je u dopunskom izvještaju prijavio glavni sudija Sabrija Topalović, koji je napisao kako mu je Hasić prijetio da će ga "u životu oštetiti onoliko koliko on ošteti Velež". Mi smo uradili svoje, a konačnu odluku o svemu donijet će Disciplinska komisija (zasjeda u 15 sati, op. a.) - rekao je za Faktor Dušan Marković, predsjednik Takmičarske komisije FSBiH.

Marković je objasnio kako se TK FSBiH vodila članom 61. Pravilnika o takmičenju FSBiH.

O događaju na i nakon utakmice Velež - Borac oglasio se i FSBiH.

- Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na službenim osobama u kojim je bio ugožen fizički integritet ljudi, te je potrebno hitno poduzimanje svih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi ponovili - poručili su iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.