open-navfaktor-logo
search
Pojačanje Sarajeva
Sušić o jednu susretu s Torcidom: Jedva smo se dogovorili
Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Tino-Sven Sušić prije nekoliko dana je postao novi fudbaler Sarajeva.
08.02.2020. u 17:26
get url
text

Sušić se odmah u Antaliji priključio pripremama aktuelnog prvaka naše zemlje, a u razgovoru za SportSport.ba prijestio se i perioda u kojem je nosio dres splitskog Hajduka.

- Igrao sam u Splitu četiri godine, gdje je bio isti pritisak koji očekujem i u Sarajevu. Ovdje se uvijek očekuju pobjede i pritisak je ogroman, ali ja samo čekam da izađem na teren. Kada provedete četiri godine u Hajduku, naviknete na pritisak. Torcida je zahtjevna. Uvijek imate neugodna iskustva s navijačima kada je loš rezultat u Splitu. Uvijek je bilo nezgodno ako ne dobijete u Splitu, posebno neku slabiju ekipu. Dešavalo mi se da me zaustave na semaforu. - kazao je Sušić, te dodao:

- Jedne prilike vraćao sam se kasno navečer pred derbi s Rijekom, kada su mi iz auta do mene viknuli da spustim staklo. Ja sam se odlučio da stanem na gas, ali dva auta su krenula, jedan ispred i jedan iza mene i zaustavili su me. Iz auta izlazi čovjek od dva metra, ćelav, znaš ono sve... Torcida. "Šta ti radiš ovdje u ova doba? Bježi kući!", kaže. Uh, jedva smo se dogovorili i otišao sam kući. Te stvari nisu čudne za Split.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.