navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Obalska straža

Supružnici spašeni od potonuća u blatu: Muškarac okrivio suprugu za "pogrešno skretanje"

Supruga je krenula pogrešnim putem, tipično ženski, a ja sam je pratio, pa smo tako završili 40 minuta zarobljeni u blatu, kazao je Brian

Objavljeno: 30.10.2019. u 22:05
get url
text

Muškarac iz Engleske okrivio je svoju suprugu za to što su 40 minuta ostali "zarobljeni" u blatu na plaži.

Brian i Jean Garrett izveli su pse na trčanje duž Humberston Fittiesa in Lincolnshireu, kada su završili zatočeni u blatu jer se Jean previše približila moru.

Brian je kazao kako je za to kriva njegova supruga, navodi Grimsby Live.

- Izveli smo pse na trčanje. Supruga je krenula pogrešnim putem, tipično ženski, a ja sam je pratio, pa smo tako završili 40 minuta zarobljeni u blatu. Želio bih se zahvaliti obalskoj straži jer su veoma brzo stigli. Izvukli su nas na sigurno i to veoma cijenim - kazao je Brian.

Obalska straža pozvana je na intervenciju na dijelu rive u blizini Yacht Cluba Humber, nakon prijave da su dvije osobe zaglavile u blatu, piše Mirror.

Kada su ih spasili, par je bio prekriven blatom od glave do pete, a njihovi psi Penny i Lucy su drhtali i bili su veoma potreseni.

Shaun Lee, službenik obalske straže koji je bio zadužen za intevenciju, kazao je kako su na mjestu događaja zatekli muškarca, ženu i dva psa koji su bili zaglavljeni.

- Angažovali smo dva tehničara za spašavanje na blatu, te su prilično brzo stigli do muškarca i izvukli ga. Žena je bila udaljena 30 metara i zaglavila je dublje u blatu, te ju je bilo teže spasiti. Naša najveća briga je bila nadolazeća plima. Dok smo spašavali ženu, voda je već počela pristizati do nje. Na kraju smo ih oboje izvukli i odveli na obalu - kazao je Lee, dodavši kako ukazivanje ljekarske pomoći nije bilo potrebno, ali da su im dali sigurnosne savjete.