open-navfaktor-logo
search
Oralno zdravlje
Supružnici ljekari iz BiH napravili prvu četkicu za zube s potpisom "made in BiH"
Samra Bešlija-Ašćerić, doktorica stomatologije, i njen suprug Tarik Ašćerić, doktor dentalne medicine, iskoristili su svoje znanje iz stomatologije i napravili prvu četkicu za zube s oznakom "made in BiH". Cavex Premium je prvi bosanskohercegovački brend četkica za zube.
13.01.2022. u 08:48
get url
text

Četkica Cawex napravljena je od visoko kvalitetnih vlakana. Kako je istaknuto na internet-stranici, postoje dvije vrste: Efficient (Medium) - specijalno razvijena za efikasno otklanjanje zubnih naslaga, i Expert (Ultra soft) četkica razvijena s ciljem očuvanja zdravlja parodontnog tkiva. 

Tajna učinkovitosti Efficient četkice krije se u detaljno obrađenim vrhovima vlakana i visoko sofisticiranom indeksu fleksibilnosti koji omogućava maksimalno iskorištavanje svakog pojedinačnog vlakna, dok Expert omogućava dvostruku učinkovitost pri korištenju, uklanjajući mehke zubne naslage na cijeloj površini a pri tome maksimalno čuva desni i potporni aparat zuba. Ultratanka vlakna (0.1 mm) omogućavaju atraumatski ulazak vrha vlakna u prostor između zuba i desni, čime se postiže uklanjanje plaka sa najosjetljivijih mjesta.

- Primijetila sam da na našem tržištu nema veliki broj kvalitetnih proizvoda za održavanje oralne higijene, kao i činjenica da se sva ta sredstva uvoze. U razgovoru sa kolegama sam shvatila da svi imamo problem pri kupovini četkica za zube jer se osjećamo kao da nemamo "izbora". Moje kolege i ja smo uvijek kupovali jedan te isti proizvod i to nam je dosadilo. To zvuči smiješno i nevjerovatno s obzirom na to da na našem tržištu ima više od 60 vrsta različitih četkica za zube, međutim samo je jedan proizvod visokokvalitetan. Jednog dana smo se moj suprug i ja zapitali, zašto ne bismo pokušali napraviti novu, poboljšanu četkicu za zube, koja će uz vrhunski kvalitet biti i lijepa?

Osmislili smo i dizajnirali novu, poboljšanu četkicu za zube, koja se izrađuje od najkvalitetnije sirovine iz EU-a. To je predmet iz svakodnevne upotrebe, čiji kvalitet zaista pravi razliku kada je u pitanju očuvanje oralnog zdravlja – kaže Samra.

 

Cawex Premium četkice posjeduju izuzetno nježna vlakna koja ne štete zubnom mesu. Neposredno uz desni, nalazi se najosjetljivije i najpogodnije mjesto za nakupljanje plaka, odnosno bakterija. Uklanjanje tih bakterija je ključno za očuvanje oralnog zdravlja i sprječava nastanak gingivitisa (upale zubnog mesa koja rezultira krvarenjem) i kasnije parodontitisa (gubitka kosti). 

Četkice su dostupne na tržištu od sredine novembra, mogu se kupiti u svim dm-ovim poslovnicama u BiH, u 17 Bingo poslovnica, a uskoro će se naći i u brojnim drugim trgovinskim lancima.

- Cawex Premium četkica za zube je četkica koju krasi poboljšan dizajn uz poboljšanu funkciju. Njen glavni adut čine visokokvalitetna vlakna iz EU-a, koja su postavljena u velikom broju (5700-Ultra soft, 1800-Medium). Plastika koja je dozvoljena u prehrani (PP,PC, BPA free) je korištena za izradu ovih četkica. Njena multifunkcionalna ambalaža je jedinstvena na našem tržištu. Cawex nudi najbolji omjer kvalitete i cijene, a uz to pruža sasvim novo iskustvo pranja zuba – pojašnjava Samra.

Dodaje da su reakcije kupaca premašile sva njihova očekivanja.

- Zaista su nam dali motivaciju da nastavimo da se trudimo, radimo i svaki dan budemo bolji. Svakako imamo u planu širiti naš prodajni asortiman. Naredni planirani korak čine family paketi i dječije četkice za zube. Cilj naše firme je proizvesti sva sredstva za održavanje oralne higijene sa potpisom "made in BiH" – zaključuje Samra.

Više možete vidjeti ovdje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.