open-navfaktor-logo
search
Suđenje u Mostaru
Supruga ubijenog vlasnika "Ville Ivanković" traži osuđujuću presudu za Sunitu Hindić
U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21), koja se tereti za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela "Villa Ivanković" u mjestu Buna kod Mostara, a koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine.
27.05.2020. u 15:18
get url
text

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su supruga i sin ubijenog Ivankovića, te još dva svjedoka.

Ivankovićeva supruga tražila je osuđujuću presudu za optuženu Hindić te prema njoj postavila imovinsko-pravni zahtjev koji će naknadno precizirati. Njen i sin ubijenog, koji je radio kao konobar tokom večeri koja je prethodila ubistvu, ali inače konobarisao u motelu, kazao je kako je te noći usluživao goste, među kojima i društvo u kojem su se nalazili njegov otac i Hindić.

Odgovarajući na pitanja tužiteljice, naveo je kako je za njihov sto donosio viski i pivo, te rekao da pred njim niko nije konzumirao kokain, kao i da Hindić poznaje jer je dolazila u motel sama, ali i u društvu prijatelja.

Svjedoci u ovom predmetu Miro Perić i Igor Soldo nisu bili neposredni svjedoci događaja, nego su pili kafu ispred kafića koji je u blizini motela kada im je nepoznati muškarac dotrčao i rekao da zovu Hitnu pomoć jer je stradao gazda motela.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 4. juni, kada će biti saslušani pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, te Policijske stanice Mostar-Jug.

Prema optužnici Tužilaštva HNK, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu "Ville Ivanković" u kojoj se nalazio Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, želeći ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usljed zadobijene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na mjestu događaja podlegao.

Njena advokatica Nada Dalipagić je na prethodnom pretresu naglasila da navodi optužnice ne odgovaraju istini jer, kako je navela, nije počinjeno ubistvo s umišljajem, već se radilo o nesretnom događaju. Kazala je da se radi o ubistvu iz nehata, te da je Hindić sa Ivankovićem bila u strastvenoj ljubavnoj vezi u kojoj je on iskazivao izrazitu ljubomoru, što pokazuju poruke i pozivi koje su njih dvoje razmjenjivali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.