open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Supruga osumnjičenog Straživuka: Policija mu gazi po glavi, a znaju da je bolestan
Komentarisala je i navode koji su se pojavili nakon ročišta o prijedlogu za pritvor, da je tokom prepiske preko Vibera sa sudijom Kudrić, Straživuk držao "prijeteću" fotografiju
12.11.2018. u 16:47
get url
text
Hapšenje Straživuka u Boriku
Hapšenje Straživuka u Boriku

Marina Straživuk, supruga Siniše Straživuka koji se nalazi u pritvor zbog prijetnji sutkinji Snježani Kudrić, tvrdi za Faktor da su pripadnici MUP-a RS bili brutalni prema njenom mužu tokom prošlosedmičnog hapšenja, iako "znaju da je on bolestan".

Ona je objasnila da je Straživuk operisao hematom na mozgu, a da su mu policajci stajali nogom na glavu kada su ga hapsili.

- Zar je bila potrebno primijenjivati onoliku silu, da mu stoje nogom na glavi iako svi znaju da je operisao hematom na mozgu. Nije normalna niti potrebna onolika demostrancija sile nad bilo kojim čovjekom, pogotovo ne nad čovjekom koji je bolestan, a oni to dobro znaju – kazala je Marina Straživuk.

Siniša Straživuk je uhapšen prije sedam dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca. Njega je policiji prijavila sutkinja Snježana Kudrić, predsjedavajuća Sudskog vijeća u predmetu "Trezor", a gdje je Straživuk prvooptuženi, dok se sedmočlanoj grupi sudi za višemilionske pljačke.

Marina Straživuk je ispričala da se njen suprug u ponedjeljak, uoči hapšenja, uredno javio u policijsku stanicu, a što je po mjerama suda njegova praksa svakog ponedjeljka.

- Zašto tada nije zadržan mirnim putem? Da su ga pozvali u stanicu on bi sigurno došao, jer su ga i ranije zvali. Međutim, ovo hapšenje podsjeća na dobro izrežiran film – kazala je Straživuk.

Ona je objasnila da je poslije hapšenja njenom suprugu više puta pozlilo, zbog čega je intervenisala Služba hitne pomoći, te su mu ljekari ukazivali pomoć u pritvorskoj jedinici. 

Komentarisala je i navode koji su se pojavili nakon ročišta o prijedlogu za pritvor, da je tokom prepiske preko Vibera sa sudijom Kudrić, Straživuk držao "prijeteću" fotografiju.

Navodno, u pitanju je bila reklama za toalet papir "Perfex", na kojoj navodno piše: "Ovo je posljednja opomena".

Marina Straživuk tvrdi da nikakve prijeteće poruke nije bilo.

- Tu sliku sam mu ja poslala 13. augusta ove godine, a on ju je kasnije stavio na Viber. Tačno je da je na slici beba koja drži pištolj uperen u pile, ali to je reklama za toalet papir. Slika nam je oboma bila simpatična i nikako nije postavljena sa namjerom da se prijeti bilo kome – navela je Straživuk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.