open-navfaktor-logo
search
Posjetio Kanadu
Supruga kanadskog premijera zaražena koronom, Komšić u samoizolaciji
Uskoro ću biti ponovno na nogama, poruka je koju je Sophie Gregoire-Trudeau poslala nakon što se ispostavilo da je pozitivna na koronavirus.
13.03.2020. u 07:30
get url
text

Testirao se i njen suprug, kanadski premijer Justin Trudeau. U službenom očitovanju ureda premijera, gospođa Trudeau objasnila je da je imala neke neugodne simptome, ali dodala i da njen boravak u izolaciji nije ništa naspram onoga što možda trenutno prolaze druge kanadske porodice. 

Kako navodi BBC, Sophie Gregoire-Trudeau vratila se u srijedu s poslovnog puta iz Velike Britanije i počela pokazivati određene simptome zaraženosti koronavirusa zbog čega su zbog predostrožnosti oboje stavljeni u izolaciju.

Iz Kanade se jučer vratio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi bh. delegacije koji su bili s njim u posjeti ovoj zemlji. 

Nakon informacije da je kanadski premijer s kojim se Komšić sastao prije dva dana u Ottawi testiran na koronavirus, predsjedavajući Predsjedništva BiH za medije je kazao da će on i članovi bh. delegacije postupiti po preporukama koje su izdale nadležne institucije, odnosno da se nalaze u samoizolaciji dok ne urade testove. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.