Kalifornija

Super cvjetanje privuklo veliki broj turista

Objavljeno: 20.03.2019. u 22:30

Vlasti su zabranile turistima da se približavaju jezeru Elsinore i posjetu kanjonu Walker jer je život u gradu posljednjih sedmica bio nepodnošljiv

Nakon rekordnih kišnih padavina u posljednjih nekoliko mjeseci u Kaliforniji došlo je do spektakularnog cvjetanja divljeg cvijeća u dijelovima države koje botaničari nazivaju super cvjetanjem. 

Fotografije prikazuju valovita brda jezera Elsinore koja su pokrivena narandžastim makovima. Super cvat ispunjava obronke narandžastom i ljubičastom bojom duž ceste Walker Canyon u Lake Elsinoreu u Kaliforniji. 

Vlasti su zabranile turistima da se približavaju jezeru Elsinore i posjetu kanjonu Walker, jer je život u gradu posljednjih sedmica bio nepodnošljiv.

Turisti su u kanjonu Walker prešli preko prepreka, brali i gazili cvijeće, što je nedopustivo. Turisti prave štetu u potrazi za savršenom Instagram fotografijom i ne osvrćući se što gaze divlje cvijeće.

Izvor:   HuffPost

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije