open-navfaktor-logo
search
Stoper Zmajeva
Šunjić: Ovoga puta Sjevernu Irsku dočekat ćemo spremniji
Prijateljski duel sa Turskom u Rizeu koji je na raposredu 11. oktobra bit će prava uvertira za meč Lige nacija protiv Sjeverne Irske, koji je na programu četiri dana kasnije
08.10.2018. u 17:29
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži pred mečeve sa Turskom i Sjevernom Irskom.

Za razliku od posljednjeg okupljanja, kada je selektor Prosinečki od stopera mogao računati samo na Ervina Zukanovića i Tonija Šunjića, situacija je ovoga puta nešto bolja.

Upravo se Šunjić osvrnuo na predstojeće mečeve Zmajeva.

- Što se moje igre tiče ja u reprezentaciji dajem svoj maksimum, a kako to izgleda, da li je nekad bolje ili lošije, ne znam. Meni je drago da smo pobijedili u ove dvije utakmice i mislim da je to zasluga čitave ekipe, a ne samo odbrane, tako da, dobio sam priliku sticajem okolnosti, bio sam siguran da ću igrati i mislim da mogu biti zadovoljan tim što smo pokazali, kao i rezultatom koji smo ostvarili - rekao je stoper moskovskog Dynama.

Prijateljski duel sa Turskom u Rizeu koji je na raposredu 11. oktobra bit će prava uvertira za meč Lige nacija protiv Sjeverne Irske, koji je na programu četiri dana kasnije, a koj je izuzetno važan za naš nacionalni tim.

- Sigurno da nam je puno bitnija utakmica u Ligi nacija, ali isto tako trebamo igrati ozbiljno svaku utakmicu i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Nadam se da nam se protiv Sjeverne Irske neće ponoviti isto ono što nam se dešavalo u Sjevernoj Irskoj, mislim da ćemo biti puno spremniji na njihovu igru i mislim da će biti drugačija utakmica, ali da ćemo doći do pozitivnog rezultata - kazao je Šunjić, te naglasio:

- Moguće je da ćemo ući sa nekom zadrškom u prijateljski meč, ali to neće biti ništa ozbiljno, sigurno da ćemo dati, ne mogu reći maksimum, ali da ćemo se potruditi i u toj utakmici. Ipak, imamo u glavi da je druga utakmica bitnija i svjesni smo da tamo moramo dati 120 posto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.