open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta istraga
Sunita Hindić se pokušala ubiti u zatvoru?
Sunita Hindić (22) protiv koje se vodi istraga zbog ubistva ugostitelja Nine Ivankovića, u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru je u naletu bijesa razbila staklo, a potom i sebi nanijela povrede što bi se moglo okvalificirati i kao pokušaj samoubistva, kazali su izvori bliski KPZ-u.
06.03.2020. u 09:31
get url
text

Uprava KPZ-a Mostar obratila se prema Kantonalnom sudu u Mostaru gdje su naveli da je osumnjičena iz nepoznatih razloga povrijedila pravilnik KPZ-a tako što je načinila materijalnu štetu razbijanjem stakla, nedolično se ponašala upućujući psovke, a nakon čega je i sebi nanijela povrede. Budući da je za postupanje protiv osumnjičene nadležan Kantonalni sud, odnosno sudija za prethodni postupak, Uprava KPZ-a je tražila odluku Suda povodom njenog postupanja.

Sud osumnjičenu zbog takvog ponašanja može kazniti izricanjem disciplinskih mjera među kojima može biti zabrana posjeta, telefonskih poziva i slično. Advokatica Nada Dalipagić, koja zastupa odbranu osumnjičene Hindić, kratko je izjavila za Dnevni list kako nema nikakvih saznanja o tome da je Sunita Hindić povrijedila pravilnik KPZ-a. Istragom će se utvrđivati je li Sunita Hindić svojim nedoličnim ponašanjem pokušala samo privući pažnju na sebe ili je doista u teškom stanju pokušala počiniti samoubistvo.

Ona je uhapšena zbog sumnje da je 4. oktobra u ranim jutarnjim satima ubila ugostitelja Ninu Ivankovića u njegovom objektu ‘Vila Ivanković’.  Bježeći s mjesta zločina skočila je sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete. Iako teško povrijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina. Šta je prethodilo ubistvu, ko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Ona se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.