open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, poslije podne mogući lokalni pljuskovi u istočnoj Bosni
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
02.07.2022. u 08:04
get url
text

U ranim jutarnjim satima u centralnim i sjevernim područjima Bosne su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Poslije podne ili krajem dana lokalni pljuskovi se očekuju u istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i ponegdje na istoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 27 do 34, na jugu do 40 °C, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 33 °C.

Za sutra se najavljuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim, zapadnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 40 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 39 °C.

U utorak sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 29 do 35, na jugu do 40 °C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.