open-navfaktor-logo
search
Prošao i City
Sumrak Parižana u Madridu: Benzema uništio PSG i odveo Real u četvrtfinale
Real Madrid preko PSG-a plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u revanšu uspio nadoknaditi deficit i slaviti pobjedu.
09.03.2022. u 22:54
get url
text

Kraljevski klub slavio je 3:1, a jednu od najboljih utakmica u karijeri odgigrao je Karim Benzema. Francuz je postigao hat-trick.

Parižani su u prvoj utakmici trijumfovali 1:0 i to je kapital koji su donijeli na uzvrat u Madrid.

Odlično su favorizirani gosti počeli i na Santiago Bernabeu stadionu, a bolju igru u prvom dijelu krunisali su golom Mbappea u 39. minuti. Bila je to jednostavna akcija. Neymar je odigrao prazan prostor za Mbappea, Francuz je brzo stigao do šesnaesterca, šutirao i pogodio mrežu za svoj drugi gol u dvomeču.

PSG je kontrolirao meč i djelovalo je da Real teško može do preokreta.

Ipak, PSG je u 61. minuti skupo platio poigravanje u odbrani. Bespotrebno komplikovanje, pogriješio je golman Donnarumma u dodavanju, lopta je stigla do Viniciusa koji proigrava Benzemu, a ovaj postiže prvi gol na meču i donosi Realu izjednačenje.

Za produžetak (pravilo gola u gostima je ukinuto) Realu je trebao još jedan pogodak, a preokret je stigao u 76. minuti. Ponovo je pogodio Benzema.

Slavlje u Madridu nije se ni stišalo, a već je bilo 3:1. Benzema je hat-trick kompletirao u 78. minuti.

PSG je poslije toga bokserskim rječnikom bio u nokdaunu, od kojeg se nije uspio oporaviti.

U drugom meču osmine finala Manchester City i Sporting odigrali su meč bez pogodaka 0:0. Građani su u prvoj utakmici trijumfovali rezultatom 5:0, tako da plasman među osam najboljih nije bio pod znakom pitanja.

U četvrtfinale još su prošli Bayern i Liverpool.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.