Akcija

Sumnjivo vozilo "diglo na noge" policiju u dva kantona

Objavljeno: 16.10.2019. u 08:16 Autor: A. S.

Iz MUP-a SBK nam je potvrđeno da se radi o pojačanim aktivnostima na sprečavanju krivičnih djela

FOTO: ILUSTRACIJA

Dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo u izjavi za Faktor demantovao je određene spekulacije o "haosu i blokiranim naseljima na području Hadžića, zbog potjere za jednim vozilom". Istaknuo je da nema nikakvog haosa te da se radi o redovnim policijskim aktivnostima.

- Bila je dojava da neko vozilo ide sa područja MUP-a SBK koje je kolegama bilo sumnjivo. Patrola je upućena da to provjeri, a vozilo se nakon što je vozač vidio patrolu vratilo na područje MUP-a SBK – kazali su nam u MUP-u Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a SBK nam je potvrđeno da se radi o pojačanim aktivnostima na sprečavanju krivičnih djela. 

- U sklopu pojačanih aktivnosti na sprečavanju krivičnih djela, policijski službvenici PU Kiseljak uočili su sumnjivo vozilo "golf 4", nepoznatih registarskih oznaka koje se kretalo prema području Kantona Sarajevo. O navedenom je odmah upoznat MUP Kantona Sarajevo i saradnji sa njima policijski služebenici MUP-a SBK poduzimaju intenzivne aktivnosti na pronalasku predmetnog vozila - kazao je za Faktor portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije