open-navfaktor-logo
search
Ponovo na ispitivanju
Sumnjivi transferi: Hrvatski trener uzimao novac da "pojačanja" više igraju!?
Radi se o novcu koje je Ivan Leko, navodno, uzimao od transfera Matsa Ritsa, Ivana Tomečaka i Karla Letice
27.06.2019. u 23:39
get url
text

Ivan Leko, hrvatski trener koji je sjedio na klupi Club Bruggea, ponovo je ispitan, zbog sumnji da je umiješan u aferu oko sumnjivih transfera.

VTM news piše da je Leko imao "dodatne bonuse" da neke igrače koji su tek došli u klub stavlja odmah u prvu ekipu Club Bruggea u vrijeme dok je bio trener. Također, isti izvor tvrdi da je Dejan Veljković rekao istražiteljima da je Leko dobivao postotke od transfera.

Radi se o novcu od transfera Matsa Ritsa, Ivana Tomečaka i Karla Letice, dok je za neke igrače sam Veljković davao novac kako bi igrali u početnom sastavu.

Prema njihovim navodima na Lekin bankovni račun "sjeli" su novci kad bi plaćeni igrači odigrali određen broj utakmica u dresu belgijskog kluba. Leko je jutros bio na ispitivanju u policiji, a pokrenuta je i istraga. To je potvrdio i njegov advokat Walter Van Steenbrugge, a ispitivanje je trajalo nekoliko sati.

Leko je u jesen 2018. prenoćio u policiji zbog afere s namještanjem utakmica, ali je kasnije pušten. Oko svega se oglasio i belgijski klub.

- Klub nikada nije čuo za ovakvo nešto niti učestvovao u radnjama. Ivan Leko nekoliko je puta opovrgnuo takve navode. Klub čeka daljnji razvoj situacije i istrage te ništa ne želi komentarisati - poručili su iz Bruggea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.