open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Šuman ohrabrio naciju: Mi ćemo igrati EURO, to je neupitno
Ostavljamo sve probleme po strani i fokusiramo se na sve što nam slijedi u narednom periodu, a to su isključivo sportske teme, naglasio je Šuman
23.12.2019. u 19:51
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela s pripremama za nastup na Evropskom prvenstvu.

Na spomen rukometne reprezentacije naše domovine, koju čini 20-ak izuzetnih momaka, uglavnom se vežu svi problemi i negativnosti koje proteklih godina muče Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Proteklih dana u javnosti su se pojavile informacije da nedostaje između 100 i 150 hiljada KM za pripreme naših najboljih rukometaša i za odlazak u Norvešku, gdje će naša selekcija igrati mečeve grupne faze. Ove informacije je u nedavnom razgovoru za Faktor potvrdio i predsjednik RSBiH Marinko Umičević.

Uprkos svemu, selektor rukometnih Zmajeva Bilal Šuman poručuje da će njegovi izabranici igrati na kontinentalnom šampionatu.

- Mi ćemo igrati na Euru i to je neupitno, iako se u javnosti bilo dosta negativnosti. Najviše mi je žao igrača, koji sve to moraju slušati. Možda nam sve oduzima i fokus, ali evo počeli smo s radom i sada sve ostavljamo po strani - rekao je Šuman tokom prvog treninga naše selekcije.

VEZANA VIJEST - Na prvom treningu Zmajeva 20 igrača, dvojica pod upitnikom

Ipak, bh. selektor nastojat će, zajedno sa svojim saradnicima, da sve probleme ostavi po strani.

- Ostavljamo sve probleme po strani i fokusiramo se na sve što nam slijedi u narednom periodu, a to su isključivo sportske teme - naglasio je Šuman.

Najbolji bh. rukometaši već sutra igraju prvi prijateljski susret. Protivnik našoj reprezentaciji od 18 sati u dvorani hotela Hills bit će selekcija Saudijske Arabije.

- Minutažu u sutrašnjem susretu dobit će igrači koji u proteklom periodu nisu imali preveliku minutažu u reprezentativnom dresu, pa ćemo vidjeti kako će reagovati - rekao je Šuman, te dodao:

- Za 29. decembar planiramo susret između A i B selekcije, koju bi uglavnom činili igrači iz Premijer lige BiH, a i taj susret ćemo igrati ovdje na Ilidži.

Na prvom treningu Šuman je na raspolaganju imao 20 rukometaša. Nažalost, kako sada stvari stoje, selektor neće moći računati na povrijeđene Edisa Klisa i Tomislava Nuića, dok će se Benjamin Burić i Josip Perić pripremama priključiti nakon što završe obaveze u Bundesligi za ovu kalendarsku godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.