open-navfaktor-logo
search
Pred put u Norvešku
Šuman: Ne znam kako da se zahvalimo Hrvatskoj
Najbolji rukometaši BiH sutra putuju u Zagreb, odakle će u srijedu ujutro letjeti za Trondheim preko Frankfurta i Osla
06.01.2020. u 20:27
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je i drugi dio priprema za Evropsko prvenstvo, koji za tri dana počinje u Norveškoj, Austriji i Švedskoj. Naši najbolji rukometaši drugi dio priprema obavili su u Hrvatskoj, gdje su odigrali i dva kontrolna susreta protiv domaćina, te protiv Katar. Od azijske selekcije smo poraženi sa 27:30, dok smo u duelu sa Hrvatskom odigrali neriješeno rezultatom 33:33. Selektor Bilal Šuman zadovoljan je dosada odrađenim poslom, te vjeruje da je BiH spremna za svoj historijski nastup na Euru. 

- Momci su odlično odradili posao. Stvarno zadovoljan njihovim odnosom prema onom što smo im zadali. Bilo je i naporno, ali sve su radili bez pogovora i iskreno vjerujem da spremni dočekujemo početak EP-a -  kaže Šuman, koji ističe da je BiH imala kvalitetne provjere protiv Katara i Hrvatske. 

- To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi, bez obzira kako je odigrala samo ime Hrvatske  u svijetu rukometu je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje da smo bili odgovorni i da smo u igri imali i glavu i rep. Ostaje žal za boljom završnicom meča protiv Katara, ali sve u svemu možemo itekako biti zadovoljni i spremni ćemo putovati u Norvešku - kazao je Šuman. 

Na kraju se selektor BiH zahvalio i domaćinu Hrvatskom rukometnom savezu. 

- Imali smo odlične uvjete u Hrvatskoj. HRS se potrudio da imamo iste uvjete ovdje, kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu, jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu - kazao je Šuman za stranicu Rukometnog saveza BiH.

Najbolji rukometaši BiH sutra putuju u Zagreb, odakle će u srijedu ujutro letjeti za Trondheim preko Frankfurta i Osla. 

Zmajevi će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigrati 10. januara od 20.30 sati protiv selekcije Norveške.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.