open-navfaktor-logo
search
Poznati sastavi
Šuman i Shevcov odredili igrače za duel Bjelorusije i BiH
Selektor našeg nacionalnog tima i njegov kolega na klupi današnjih domaćina Yuri Shevcov odabrali su sastave za meč koji se igra u Minsku
25.10.2018. u 11:19
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 17 sati igra prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Protivnici izabranicima Bilala Šumana bit će selekcija Bjelorusije.

Selektor našeg nacionalnog tima i njegov kolega na klupi današnjih domaćina Yuri Shevcov odabrali su sastave za meč koji se igra u Minsku.

Za Bjelorusiju će igrati: Ivan Brouka, Maxim Babichev, Aliaksei Shynkel, Siarhei Shylovich, Barys Pukhouski, Ivan Matskevich, Vlachaslau Saldatsenka, Dzmitry Nikulenkau, Artur Karvatski, Andrei Yurnok, Maksim Baranau, Mikita Vailupau, Artsem Karalek, Viachaslau Bokhan, Artsiom Kulak i Vadim Gayduchenko.

Boje BiH danas će braniti: Benjamin Burić, Josip Perić, Mirko Herceg, Marko Tarabochia, Senjamin Burić, Faruk Vražalić, Marko Panić, Nebojša Grahovac, Mirsad Terzić, Muhamed Toromanović, Ivan Karačić, Nikola Prce, Dejan Malinović, Tomislav Nuić, Srđan Predragović i Marin Vegar.

Pozitivna stvar za naš tim jeste činjenica što će se u sastavu naći naš kapiten Mirsad Terzić koji je imao problema s povredom, no pitanje je li njeno stanje u potpunosti sanirano. Bilo kako bilo, samo prisustvo našeg kapitena i specijaliste za odbrambene zadatke je izuzetno važno za naš tim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.