open-navfaktor-logo
search
Pred duel s Estoncima
Šuman i Perić kristalno jasni: Pobjeda s četiri gola razlike i ništa drugo
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20 sati u Bugojno igra susret četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2022 protiv Estonije.
09.01.2021. u 18:03
get url
text

Estonci su nas prije tri dana porazili u Polvi rezultatom 24:21, a izabranicima Bilala Šumana ovo će biti prilika da im se revanširaju i upišu prvu pobjedu u borbi za plasman na EP u Mađarskoj i Slovačkoj.

- Prvim poluvremenom u Estoniji može rezultatski biti zadovoljni, imali smo "plus tri", a potom je uslijedio jedno od naših najlošijih poluvremena u ove četiri godine - rezimirao je selektor Šuman u izjavi za zvanični YouTube kanal Rukometnog saveza BiH.

- Naš napad uopće nije funkcionisao u drugom poluvremenu, imali smo ogromne probleme, dali samo sedam golova. U odbrani nismo našli rješenje u igri sedam na šest, gdje smo znali da će to i igrati i raditi - dodao je selektor najboljih bh. rukometaša, naglasivši da nam je nedostajalo par osvojenih lopti kako bi Estonce vratili u zonu igre "šest na šest"

Šuman je jasno kazao da je nazadovoljan rezultatom iz prvog meča sa Estoncima, te jasno poručio šta očekuje od svojih izabranika.

- Svaka pobjeda s više od tri razlike stavlja u drugo mjesto u grupi zajedno sa Austrijom, tako da nam je sutrašnja utakmica od velike važnosti. Nadam se da ćemo uspjeti ispraviti ovo drugo poluvrijeme iz Estonije, te biti konstantniji i da ćemo pobijediti više od tri razlike - kazao je Šuman.

Srednji bek naše selekcije Josip Perić svjestan je da su on i saigrači podbacili u prvom okršaju sa Estoncima.

- Pokušat ćemo što prije zaboraviti prošlu utakmicu, podbacili smo u svakom segmentu igre. Nas ništa drugo ne zanima osim pobjede s najmanje četiri gola razlike. Ne možemo dvaput ponoviti lošu partiju pogotovo u tako kratkom periodu. I opet kažem, ništa nas osim pobjede ne zanima - rekao je Perić.

Rukometna reprezentacije BiH je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija uipisala dva poraza. Na startu smo poraženi u gostima kod Njemačke (25:21), a zatim i od Estonije (24:21).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.