open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Šuman bez trojice standardnih reprezentativaca u duelima protiv Estonije
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas na Ilidži, a s početkom Nove godine izabranike Bilala Šumana očekuje dvomeč kvalifikacija za EURO 2022. godine protiv Estonije.
29.12.2020. u 15:20
get url
text

VEZANI TEKST - Bh. rukometaši od večeras na okupu: Protiv Estonije dvije ključne utakmice za plasman na EURO 2022

- Nedostajat će nam nekoliko igrača koji će se priključiti 1. januara, odmah poslije Nove godine. Danas i sutra ćemo odraditi tri treninga, tako da će momci imati slobodan jedan dan. Ponovo nastavljamo 1. januara, a do 3. januara, kada nas očekuje put za Estoniju, odradit ćemo četiri treninga - kazao je selektor Bilal Šuman, te naglasio kako će njegov tim još nekoliko treninga odraditi u Estoniji.

Za razliku od problema prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, kada je za duel s Njemačkom na raspolaganju imao svega 11 rukometaša, Šuman sada očekuje da će naša selekcija biti u najjačem sastavu. Ipak, na neke igrače nekada sjajno krilo neće moći računati.

- Ivan Karačić nije dobio dozvolu kluba s tim što je protiv Njemačke doživio jednu težu povredu, a uz to je bio pozitivan na COVID-19. Srđan Predragović je imao problem s kičmom, tako da njega neće biti na ovom okupljanju, a neće biti ni Senjamina Burića koji očekuje prinovu u porodici - objasnio je Šuman, uz opasku da sve ostale igrače očekuje na pripremama.

U bh. taboru znaju šta im znače dva duela sa Estoncima…

- Estonija je pokazala da može, odigrala je jedan odličan meč u Austriji. Bit će veoma teško, no svaka pobjeda nama mnogo znači i otvara nam put ka Evropskom prvenstvu na koje svi ponovo želimo – naglasio je bh. selektor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.