open-navfaktor-logo
search
Bh. reprezentativac
Sulejmanović: Najbitnije je da ostavimo srce na terenu
Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine podižu intenzitet rada. Iza svakog od njih je naporna sezona, ali na treninzima se to ni najmanje ne osjeti.
25.06.2022. u 13:26
get url
text

Centar našeg nacionalnog tima Emir Sulejmanović kaže da spremno dočekuje utakmice protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, naglašavajući kako promjena selektora ne bi trebala uticati na ekipu.

- Trebamo zaboraviti sve što je bilo. Žal ostaje što su se stvari tako izdešavale. Naš fokus je prvo na Češkoj. Trebamo iskoristiti vrijeme koje imamo pred nama, da se uigramo i adaptiramo na sistem koji od nas novi selektor bude tražio - rekao je Sulejmanović.

O reprezentaciji Češke Republike je kazao:

- Svakoga trebamo da respektujemo. To je sada sasvim druga ekipa nego što je bila u Skenderiji. Ali, mi se trebamo fokusirati na sebe, da sve odradimo na najbolji mogući način i da, kao i uvijek, idemo na pobjedu. Najbitnije je da damo sve od sebe i ostavimo srce na terenu. Svaka pobjeda utiče pozitivno na sve, ako izvučemo dobar rezultat iz ova dva duela sigurno će to biti dobro i za nas, navijače,…

Trebamo biti pozitivni, spremati se u dogledno vrijeme i za Eurobasket, ali sada su nam ova dva naredna duela najbitnija, da se spremimo za Češku i predstavimo našu državu na najbolji način - dodao je bh. reprezentativac

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.